Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon kan (sommige) producten in huis automatisch aanvullen

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2016, 9:45 CategorieAlgemeen

Amazon heeft een dienst gelanceerd waarmee het sommige producten in de smart home direct kan aanvullen, wanneer blijkt dat die op zijn. Daarvoor heeft de online winkel deals gesloten met enkele producenten van smart producten.

De Dash Replenishment Service van Amazon

In de Verenigde Staten heeft Amazon een product gelanceerd waarmee je één specifiek product kunt bestellen wanneer die op is: de Dash Button. Daar druk je op en dan zal de online winkel ervoor zorgen dat het product in kwestie zo snel mogelijk bezorgd wordt. Maar nu gaat Amazon een stapje verder met de lancering van de Dash Replenishment Service. Dat is een geautomatiseerde dienst die kan zien wanneer bepaalde producten op zijn en dan een nieuwe voorraad zal bestellen. Geheel automatisch, met behulp van smart producten.

Daarvoor heeft het online warenhuis deals gesloten met enkele fabrikanten van smart producten of producten die smart worden gemaakt met een simpele update (zoals de printers van Brother). De producten die zijn aangesloten bij de Dash Replenishment Service zullen zelf bijhouden wanneer er iets besteld moet worden. Elk product gaat er op een andere manier mee om. Wasmachines hebben bijvoorbeeld ruimte voor een complete fles wasverzachter in een reservoir en als dat reservoir leegraakt, dan zal de machine nieuwe bestellen.

Voorlopig is er nog niets bekend over een lancering in Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.