De Neeo Universal Remote herkent je handafdruk

29 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
neeo-universal-remote

Er ging aan succesvolle Kickstarter-campagne aan vooraf en nu heeft de maker van de Neeo Universal Remote gezegd dat de afstandsbediening verscheept wordt. De remote kan de handafdruk van de gebruiker herkennen.

De Neeo Universal Remote wordt nu verscheept

Neeo heeft bekendgemaakt dat de Neeo Universal Remote vanaf nu verscheept wordt. Voordat dit doel behaald werd, behaalde de maker eerst een ander doel dankzij een succesvolle Kickstarter-campagne: de fundering van de afstandsbediening. Met dit product ben je in staat om je televisie, maar ook enkele andere producten in de smart home te bedienen. En de remote weet ook wie hem vast heeft, dankzij de ingebouwde handafdrukscanner. In totaal kunnen tot vijf mensen hun gepersonaliseerde interface instellen.

De Neeo Universal Remote verbind je met een klein kastje in huis, die wordt gekoppeld aan je WiFi-netwerk. Daardoor is de afstandsbediening in staat om de smart home-producten te bedienen. De Remote ondersteunt WiFi, Bluetooth en Z-Wave, maar in de toekomst mogelijk ook protocollen als Zigbee en Thread. Neeo geeft ook aan dat er vanaf het begin vijftigduizend apparaten te bedienen zijn met deze remote. Zoals je op de afbeelding kunt zien, beschikt de zapper over een klein touchscherm aan de bovenkant en enkele knoppen.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nu nog niet duidelijk of de Neeo Universal Remote ook in de Nederlandse winkels komt te liggen. Heb je het project echter gesteund, dan kun je hem binnenkort verwachten. De prijs van de afstandsbediening is 349 dollar (320 euro).

Reacties (0)