Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google patenteert ‘ontvangstbak’ voor bezorgdrone

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2016, 9:48 CategorieAccessoires

Deze week heeft Google in de Verenigde Staten een patent ingediend voor een ontvangstbak, waar een bezorgdrone pakketten in kan leveren. De bak zou gebruikmaken van infraroodbakens om de drone vanuit de lucht aan te sturen.

Ontvangstbak voor pakketten in de smart home

Google heeft deze week een patent ingediend voor een speciale ontvangstbak, waar een vliegend object (waarschijnlijk een drone) een pakket in kan bezorgen. Deze bak zou op een beveiligde locatie staan en vliegende objecten kunnen aansturen met infraroodbakens. De bak kan dan vervolgens het pakket afvoeren naar een andere locatie, zoals een garage. Helaas staat er niet in het patent beschreven hoe de bak er uit zou komen te zien. Google heeft op dit moment ook nog niet willen reageren of bekend willen maken over het patent.

Dit patent levert ons mogelijk wel extra informatie op over de plannen met betrekking tot postbezorging via een drone van de zoekmachinegigant, die het al sinds 2012 onderzoekt. Mogelijk kunnen de eerste pakketten al in 2017 worden bezorgd, in de Verenigde Staten. Ook Amazon wil zich gaan concentreren op dezelfde markt en wil zijn pakketten op dezelfde dag nog bezorgen middels een drone. Maar omdat de regulering omtrent deze vliegende obstakels nog niet helemaal rond is, zal Amazon ook nog even moeten wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.