Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Honeywell komt met slimme lekkage-detector

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2016, 23:27 CategorieHuishoudelijke apparaten

Als de wasmachine gaat lekken vanwege een defect, of de vriezer ineens ontdooit, kan er een plas water ontstaan die de vloer beschadigt of meer problemen veroorzaakt. Daarvoor heeft Honeywell nu een oplossing bedacht: de Honeywell Lyric WiFi Water Leak and Freeze Detector.

Draad

Dat is een lange naam voor een heel eenvoudig apparaat met een paar slimme functies. Het ziet eruit als een kastje dat je in het stopcontact doet, en niet veel groter is dan dat. Er zit een flinke draad aan die je op de grond neerlegt, op de plek waar je een lekkage zou kunnen verwachten. Als het apparaat water of iets anders begint te lekken, ligt de draad in het water en zal de Lyric via wifi onmiddellijk een bericht sturen naar een smartphone waar de verbonden Honeywell-app op staat.

Laminaatvloer

De draad is te verlengen, en het apparaat dat in het stopcontact zit, is voorzien van internetconnectiviteit. De eigenaar van een laminaatvloer – die erg slecht tegen water kan – kan met dit hulpmiddel voorkomen dat hij voor honderden euro’s een nieuwe vloer moet halen, omdat een waterlek niet alleen een bericht naar zijn smartphone stuurt, maar ook gaat het apparaat in het stopcontact enorm loeien met een lawaai van 100 decibel.

79 dollar

De Honeywell Lyric WiFi Water Leak and Freeze Detector is te bestellen voor 79 dollar. Dat bedrag is goedkoper dan het eigen risico van de meeste schadeverzekeringen, zegt Honeywell. Verlengdraden zijn te krijgen voor 20 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.