Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG introduceert Signature-lijn met televisie, koelkast en ‘meest geavanceerde’ wasmachine

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2016, 19:01 CategorieHuishoudelijke apparaten

LG heeft op de CES in Las Vegas een nieuwe lijn van huishoudelijke apparaten geïntroduceerd. Deze Signature-lijn omvat onder meer een televisie, een koelkast en de ‘meest geavanceerde wasmachine’ die LG tot dusver heeft gemaakt.

Signature wasmachine

De LG Signature wasmachine is volgens LG een verbeterde versie van de LG Twin Wash, die op de CES 2015 werd gepresenteerd. De mini-wash module is er nog steeds, maar alle andere functies zijn vernieuwd. Het Centum veringssysteem vangt trillingen op en daardoor werkt de Signature-wasmachine stiller en efficiënter.

In de glazen deur bevindt zich de Quick Circle Interface, waarmee de wasmachine in staande positie is te bedienen. De deur is te openen door een duw op de zijkant, makkelijk als je je handen vol hebt met was. De Signature wasmachine heeft een coating die vingerafdrukken en vlekken tegengaat, zodat het apparaat er langer schoon en als nieuw uitziet.LG Signature wasmachine

Signature koelkast

De nieuwe Signature koelkast van LG maakt gebruik van een knock-on feature, gelijk aan de klop op het scherm van een smartphone van dezelfde fabrikant waarmee het toestel is aan te zetten. Een klop op de deur maakt die transparant. Zo hoeft de consument geen koude lucht naar buiten te laten om te zien wat er nog in de koelkast zit. Dat bespaart stroom.

Het interieur van de koelkast is gemaakt van roestvrij staal, wat volgens LG de producten nog beter koel houdt. De koelkast beschikt over een deur die vanzelf open gaat als de gebruiker zijn handen vol heeft. Dit noemt LG het Auto Door systeem.LG Signature koelkast

Signature luchtreiniger

LG brengt in dezelfde Signature-serie ook een luchtreiniger uit. Daar zit een transparant paneel in. Zo zie je precies hoe het filteringsproces in zijn werk gaat. De ‘aqua cyclone technologie’ filtert de lucht en reguleert de luchtvochtigheid. De luchtkwaliteit is af te lezen op de Smart PM indicator. Aan de kleur op het scherm is de concentratie van stofdeeltjes af te lezen.LG Signature luchtreiniger

Signature 4K-televisie

LG heeft een Signature-televisie uitgebracht die nu al een prijs heeft gewonnen: de CES Best of Innovation Award. De televisie wordt door LG aangeprezen als ‘het summum van elegante eenvoud voor een meeslepende kijkervaring.’  Achter die woorden bevindt zich een 4K- oledtelevisie met een heel dun, 2,57 millimeter dik oledpaneel, nauwelijks dikker dan de glasplaat. De achterkant is eveneens van transparant glas gemaakt, en er zit een soundbar speakersysteem aan de voorkant. De hoogwaardige luidsprekers zijn verwerkt in de standaard, zodat het design van de behuizing bijzonder eenvoudig is gehouden.

Van de UHD Alliance heeft deze televisie het Ultra HD Premium-keurmerk gekregen. Dat betekent dat de Signature-televisie voldoet aan strenge eisen voor HDR, kleurbereik, zwartniveaus en geluidskwaliteit. WebOS 3.0 is het besturingssysteem van deze slimme televisie.LG Signature 4K oledtelevisie

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.