Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Olmose maakt van je oude smartphones een beveiligingssysteem

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2016, 10:50 CategorieVeiligheid en beveiliging

Iedereen heeft thuis wel een oude smartphone liggen waar niks meer mee gedaan wordt. Maar, waarom zou je deze smartphone dan niet inzetten om je huis wat veiliger te maken? Dat is het plan van Olmose, een nieuw smart home-project dat op Kickstarter verschenen is.

Olmose is een nieuw systeem dat gebruik maakt van je oude Android-smartphone om de beveiliging van je slimme huis te verbeteren. De oude smartphone wordt ingezet als geavanceerd beveiligingssysteem. Het systeem bestaat uit twee apps; Olmose Guardian en Olmose Remote. De eerste maakt van je oude smartphone een beveiligingscamera, de tweede maakt van je nieuwe smartphone een monitor waarmee je het beeld dat de oude smartphones opvangen kunt bekijken. Ook is er een Dog Station, een dock waarmee een smartphone kunt plaatsen en kunt opladen. Dit dock komt ook met infraroodsensoren.

De Guardian stuurt zowel audio als beeld door en via de Remote-app kun je de camera activeren of deactiveren. Wanneer geactiveerd verstuurt de Guardian automatisch een notificatie naar je smartphone zodra er verdachte activiteiten plaatsvinden. Een andere mogelijkheid is om een Olmose Guardian in je auto achter te laten als een soort van ‘tracking’-apparaat voor wanneer de auto gestolen of vermist is.

Olmose heeft een Kickstarter-doel van 100.000 euro en heeft nog een lange weg te gaan. Maar, voor 20 euro kun je zelf in het project investeren en een lifetime-abonnement aanschaffen. Voor hogere bedragen kun je meerdere Guardians toevoegen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.