Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung werkt aan afstandsbediening voor smart home

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 9:26 CategorieBediening

Samsung werkt aan een Tizen-afstandsbediening waarmee je alle slimme apparaten in huis kunt bedienen, wanneer ze gekoppeld zijn aan je smart tv. Helaas heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant de remote nog niet getoond aan pers of publiek.

Tizen-afstandsbediening van Samsung voor je smart home

Onlangs maakte Samsung, bekend van televisies, koelkasten, smartphones en meer, bekend dat het bedrijf in 2016 smart tv’s zal lanceren die een centraal onderdeel van je smart home moeten worden. En deze week komen we te weten wat Samsung in petto heeft voor de afstandsbediening voor de televisie, die op het besturingssysteem Tizen gaat draaien. De afstandsbediening heeft de naam Smart Control meegekregen en die als bediening voor alle slimme apparaten in huis, die zijn gekoppeld aan de smart tv.

Uiteraard kun je er ook je Blu-ray-speler en spelcomputer mee bedienen, maar daarnaast dus ook de lampen, camera’s en andere producten in huis. Samsung heeft de Smart Control nog niet gepresenteerd, dus weten we nog maar weinig over het apparaat. Wat zijn de beperkingen? Wat zijn de mogelijkheden? En hoe zit het met design? Het enige dat het bedrijf nog over de afstandsbediening heeft losgelaten, is dat Tizen de gebruikers snel toegang geeft tot alle mogelijkheden, binnen een gestroomlijnde gebruikerservaring.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.