Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme Samsungkoelkast bestelt direct de boodschappen

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2016, 23:46 CategorieHuishoudelijke apparaten

De slimme koelkast die Samsung eerder deze week presenteerde op de CES-beurs in Las Vegas, was de afgelopen dagen in werking te zien. Het enorme scherm op de koelkastdeur is in staat om direct bij een supermarkt naar keuze de boodschappen te bestellen.

Koelkast bestelt de boodschappen

Momenteel zijn er al twee supermarktketens die samenwerken met Samsung en Mastercard om de boodschappen direct vanaf het touchscreen te bestellen, zodat ze later thuisbezorgd kunnen worden. De koelkast geeft het assortiment van de supermarkten weer en de prijzen. De consument loopt een lijst af, voert die in, drukt op een bestelknop, voert een viercijferige pincode in, heeft daarmee betaald en de boodschappen zijn onderweg.

Supermarktketens

Samsung verwacht dat meer supermarktketens zich bij de Family Hub Refrigerators van het bedrijf zullen melden, zodat er meer keuze ontstaat voor de consument. De supermarktoorlog kan zich daarmee verplaatsen naar het scherm op de koelkast, want de prijzen van de te bestellen producten bij diverse concurrerende supermarkten komen direct in beeld. Desgewenst kan er zo bij verschillende supermarkten worden besteld.samsung koelkast

Mastercard

Mastercard regelt het betalingsverkeer, en schrijft de verschuldigde bedragen over naar de supermarkt. Mastercard heeft een platform bedacht dat MyWebGrocer het, waar supermarkten zich kunnen aansluiten. Mastercard meldt dat hier al 130 supermarktketens bij zijn aangesloten, en vijfhonderd fabrikanten van belangrijke merkartikelen. Wellicht wordt het zo mogelijk om direct bij de fabriek te bestellen, en de supermarkt over te slaan.

Het valt nog niet te zeggen wanneer al deze ontwikkelingen de Atlantische Oceaan zullen oversteken. De slimme koelkast die zijn eigen boodschappen doet, is vooralsnog alleen voor de Amerikaanse markt aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.