Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Smarter wil je keuken voor een zachte prijs slim maken

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2016, 11:58 CategorieHuishoudelijke apparaten

Het Britse bedrijf Smarter wil enkele producten uitbrengen die je keuken een stuk slimmer kunnen maken, zonder grove investeringen te doen. Het gaat in totaal om drie producten, die ook gekoppeld kunnen worden aan Apple’s HomeKit voor iOS-apparaten.

Smarter maakt je keuken net wat slimmer

Op de CES-beurs in Las Vegas heeft de Britse start-up Smarter drie nieuwe producten laten zien die een ‘domme’ keuken ‘slimmer’ moeten maken. Eerder was dit bedrijf al verantwoordelijk voor een slimme theepot en een connected koffiemaker, maar nu presenteert het een speciale mat, camera en een soort van luisterende hockey puck. De mat wordt gekoppeld aan je WiFi-netwerk en kan middels app bepalen wat er precies op staat. Daarna kan de Smarter Mat berekenen wanneer je boodschappen moet doen voor dit specifieke product.

Dan hebben we de speciale camera. Deze plaats je in de koelkast (net als de ingebouwde camera van de Samsung-koelkast). Helaas biedt die je geen toegang tot een live feed, maar wanneer je de deur open doet, dan maakt de camera een foto van de inhoud. Sta je in de supermarkt en weet je niet meer wat er op is, dan kun je de foto bekijken en verder boodschappen doen. De hockey puck, of Smarter Detect, kan horen wanneer het eten klaar is – is het eten in de pan, oven of magnetron klaar, dan krijg je daar een notificatie van op je smartphone.

De prijzen voor de Smarter Mat liggen tussen de tachtig en honderd dollar – dat ligt aan de grootte van de mat. Zowel de Fridge Cam als de Detect gaan weg voor honderd dollar. Daarnaast kunnen deze gadgets aan Apple’s HomeKit verbonden worden. De verwachting is dat deze producten in augustus worden uitgebracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.