Sony Multifunctional Light stuurt andere apparaten aan

13 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Sony Multifunctional Light

Sony doet voor de smart home een duit in het zakje met de Multifunctional Light. Dat is een plafondlamp die andere apparaten kan aansturen, via bewegingssensors en een verbinding met internet.

De speakers en microfoon in de lamp laten iemand via een smartphone praten met mensen in de kamer. Er zit zelfs een micro sd-kaartsleuf in, maar daarvoor is nog geen functie bedacht. Alle functies kunnen worden aangestuurd via een app in een smartphone, en het maakt dus niet uit waar je bent om die functies te starten of te stoppen.

Een en ander lijkt een beetje op de extra functies die de Echo speaker van Amazon heeft. Met dit verschil dat die functies nu in een plafondlamp zijn verpakt. De lamp kan in de kamer zelf met de stem worden bediend, en op afstand dus met de bijbehorende app. De Multifunctional Light is vooralsnog alleen voor de Japanse markt bestemd, waar hij in de eerste helft van dit jaar verschijnt. Het is nog niet bekend hoe duur de slimme lamp wordt en wanneer hij de oversteek naar Europa maakt.

Reacties (0)