Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Barbie (ja, de pop) heeft al een smart home

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2016, 22:19 CategorieAccessoires

Barbie, de bekende meisjespop, is door fabrikant Mattel al voorzien van een smart home. De poppenkast is voorzien van wifi, een met de stem bestuurbare lift, en een trap die automatisch in een glijbaan kan veranderen als de poppenkast in de feest-stand wordt gezet.

Feest-stand

Barbie kan tegen de oven vertellen dat ze pannenkoeken blieft, en het ding bliept meteen aan. De feest-stand houdt in dat, als tegen de smart home wordt verteld dat er een feestje is, alle led-lampjes in vele kleuren gaan knipperen, waardoor de hele poppenkast in een discotheek verandert. met een glijbaan dus.

Spraakcommando’s

De poppenkast verstaat spraakcommando’s. De spraakherkenningsengine van Nuance is er in gebouwd. Dit ‘dreamhouse’  van Mattel wordt in de loop van de tijd ook steeds slimmer, belooft de speelgoedfabrikant.

Lift

Nog wat aardige smart functies van dit ‘dreamhouse’: je kunt vertellen in welke kamer het licht aan moet, maar ook gewoon Barbie op de vloer van die kamer neerzetten, en het licht zal aanfloepen. Vertel het dreamhouse dat Barbie  naar beneden moet, en de lift zal zakken. Er zijn behalve de feest-stand ook nog andere modi voor het poppenhuis, zoals ‘fun’  of ‘hangout’. Die modi brengen allemaal hun eigen geluiden en features met zich mee, die in dat thema passen.

Filmpje

In een filmpje van Mashable wordt verteld dat deze hypermoderne, smarte poppenkast 299 dollar gaat kosten. Of de smart house van Barbie ook naar Nederland komt en voor welke prijs, wordt er niet bij verteld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.