Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Sense is de ‘coole’ hub voor in de smart home

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2016, 19:53 CategorieThuisnetwerk

Enkele makers van het Firefox OS hebben een nieuw product ontwikkeld voor in de smart home: de Sense. Dit is een toffer uitziende hub voor de apparaten in huis die kunnen communiceren via WiFi en Bluetooth.

Sense: maak de hub in het slimme huis ‘cool’

Tot op heden hebben we nog maar weinig ‘toffe’ of ‘coole’ smart home hubs gezien. Silk Labs wil daar verandering in brengen en presenteert de Sense via Kickstarter. Het bedrijf is opgericht door enkele mensen die voorheen hebben gewerkt aan Firefox OS – één van deze mensen was zelfs de chief technical officer. Deze hub moet straks een centraal punt gaan worden voor het slimme huis. Iedereen die er apps voor maakt, kan verschillende processen automatiseren. Maar eerst moet het Kickstarter-doel worden behaald.

Silk Labs geeft aan dat de Sense tot nu toe al kan communiceren met Phillips Hue- en Lifx-lampen, evenals de thermostaten van Nest en audiosystemen van Sonos. En verder? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Het apparaat ondersteunt nog geen standaard op het gebied van smart home-netwerken, maar kan wel communiceren met WiFi- en Bluetooth-apparaten. Apparaten die dus nog niet helemaal connected zijn. Dat wordt straks een kleine markt. Maar dit product is nog niet af en de richting kan nog veranderen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.