Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Logitech werkt aan smart home-app voor Android TV

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2016, 12:51 CategorieBediening

Later dit jaar zal Logitech een app voor Android TV van de Japanse fabrikant Sony uitbrengen waarmee je de apparaten in huis kunt aansturen. Dit wordt tevens Sony (gedeeltelijke) inzet op het slimme huis, in samenwerking dus met Logitech.

Je huis aansturen met Android TV

Later dit jaar zullen Logitech en Sony een speciale app lanceren voor Android TV, waarmee je de apparaten in je smart home kunt aansturen. Sony is op dit moment niet de enige fabrikant die zich op het huis van de toekomst richt en wil de markt (voor een deel) samen met Logitech gaan betreden. Het is niet het idee om de Sony-televisie het centrale punt van het huis te maken. Het is nog steeds mogelijk om de dingen in huis aan te sturen met je smartphone, computer of tablet. De tv wordt wel een belangrijke hub.

Voornamelijk omdat de tv meer informatie overzichtelijk in beeld kan brengen. Ook kun je middels Android TV scenario’s instellen die te maken hebben met de televisie, zoals: ‘dim de lichten, zet de soundbar aan en doe de gordijnen dicht wanneer ik tv kijk’. Maar om dat dus te kunnen doen, heb je de Logitech-app nodig, die ergens in het midden van 2016 zal moeten verschijnen voor het televisieplatform van Google. De website FlatpanelsHD heeft een presentatie van Sony opgenomen waarin het concept wordt uitgelegd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.