Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Open Connectivity Foundation wil smart home standaardiseren

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2016, 20:36 CategorieAlgemeen

Als je nu je smart home in wilt richten dan krijg je te maken met verschillende standaarden, apps en fabrikanten. Niet alles werkt samen en het is dus verstandig om je goed in te lezen over de mogelijkheden. Maar, als het aan de Open Connectivity Foundation ligt komt er een einde aan al die verschillende standaarden en opties.

De Open Connectivity Foundation is een samenwerking van verschillende grote techbedrijven, waaronder Microsoft, Cisco, Intel, Qualcomm, Samsung en Electrolux. Het doel van deze groep is om de standaarden voor the Internet of Things (IoT) te verenigen om zo specificaties en protocollen te creëren waarmee apparaten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen communiceren.

IoT is helemaal hot, met name op het gebied van smart home, en we zien dan ook bijna elke dag nieuwe producten voor in het slimme huis verschijnen. Samsung kondigde vorige week bijvoorbeeld onder meer een koelkast, een wasmachine en een stofzuiger aan. Allen natuurlijk uitgerust met slimme functies. Maar, ook Philips toonde deze week in te zetten op smart home-integratie van nieuwe televisies en op MWC verwachten we veel nieuwe producten en ontwikkelingen van andere fabrikanten. Al die verschillende apps, standaarden en mogelijkheden zijn mooi maar het zou helemaal mooi zijn als je niet aan één productlijn of fabrikant gebonden zit. De OCF wil het dus mogelijk maken om middels standaard protocollen te combineren met producten van verschillende fabrikanten. Je Samsung koelkast zou dan eenvoudig moeten kunnen ‘praten’ met je Philips tv.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.