Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Oral-B Genius-tandenborstel aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2016, 10:16 CategorieAccessoires

Oral-B heeft een nieuwe elektronische tandenborstel aangekondigd: de Genius. De borstel houdt bij welke zones in je mond gepoetst zijn en welke nog niet. Gebruikers krijgen direct feedback tijdens het poetsen via de Oral-B App 4.1, inclusief advies over de poetsdruk en -duur.

De Oral-B Genius: oscillerende, roterende en pulserende technologie

Tijdens MWC 2016 heeft Oral-B een nieuwe slimme tandenborstel aangekondigd: de Genius. Volgens de producent is dit het slimste poetssysteem tot op heden, dankzij de combinatie van oscillerende, roterende en pulserende technologie, de unieke, ronde borstelkop en de bewegingssensor en positiedetectie die bijhoudt welke zones er al gepoetst zijn en welke niet. Gebruikers krijgen direct feedback tijdens het poetsen via de Oral-B App 4.1, inclusief advies over de poetsdruk en -duur en maakt het mogelijk te poetsen volgens tandartsadvies.

Hieronder zetten we de slimme eigenschappen van de Genius nog op een rij.

  • Positiedetectie technologie: Voelt en herkent gedeeltes van de mond via sensoren in de tandenborstel in combinatie met de smartphone. Samen met de Oral-B App 4.1 volgt de positiedetectie technologie de positie van de borstel en laat de gebruikers zien hoe je elke zone in de mond het beste kan poetsen.
  • Oscillerende, roterende en pulserende technologie: De Oral-B gepatenteerde technologie maakt tand voor tand schoon en dankzij de ronde borstelkop bereikt het plekken die normaal lastig te bereiken zijn.
  • Drievoudige poetsdruksensor technologie: Te veel druk tijdens het poetsen is één van de oorzaken van beschadigd tandvlees. Sommige gebruikers oefenen twee keer de hoeveelheid druk uit dan nodig tijdens het poetsen, wat schadelijk kan zijn voor het tandvlees. Deze technologie beschermt het tandvlees voor excessieve druk door visueel aan te geven wanneer er teveel druk wordt toegepast en tevens automatisch de snelheid te vertragen en de pulsaties te stoppen.
  • Professionele timer: Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het belangrijker is om alle zones in de mond goed te poetsen dan de totale duur van het poetsen. Zelfs wanneer je niet verbonden bent met de App zorgt Oral-B’s timer ervoor dat elke zone dertig seconden gepoetst wordt, om uiteindelijk de geadviseerde twee minuten van de tandarts te halen.

Beschikbaarheid

Vanaf juli 2016 is de Oral-B Genius beschikbaar in de kleuren zilver, zwart en wit in Nederland en andere speciaal geselecteerde markten. Vanaf dat moment zal ook de Oral-B App 4.1 beschikbaar zijn via iTunes en Google Play.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.