Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Rachio Smart Sprinkler Controller: een slim sprinklersysteem

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2016, 10:24 CategorieTuin en terras

Het slimme huis, oftewel, het smart home, gaat verder dan de buitenmuren van het huis. Ook de tuin kan een stuk slimmer dan we gewend zijn. Eerder zagen we al een geavanceerd en slim sprinklersysteem van GreenIQ voorbij komen maar er zijn meerdere bedrijven die zich richten op een smart garden.

Rachio is een Amerikaans bedrijf dat deze week een nieuwe versie van zijn slimme sprinklersysteem uitgebracht heeft. Dit systeem maakt het voor mensen met groene handen mogelijk om een irrigatiesysteem met bewateringsschema’s in te stellen dankzij apps voor mobiele apparaten en het web. De apps geven je inzicht in de weerdata en bewateringsschema’s zodat je aan de hand hiervan kunt bepalen wat de grond exact nodig heeft. Maar, het systeem is niet voor niets slim; alles kan ook automatisch bepaald worden zodat je je nergens meer zorgen over hoeft te maken.

De nieuwste versie van de Rachio Smart Sprinkler Controller bevat een nieuw design voor de controller, waarop nu ook fysieke knoppen aanwezig zijn zodat je niet per se de app hoeft te openen. Ook is ondersteuning voor Amazon’s Alexa assistent aanwezig. Hieraan wordt ondersteuning voor steeds meer smart home-producten toegevoegd. Natuurlijk werkt het systeem ook met onder andere Nest en IFTTT.

De Rachio Smart Sprinkler Controller is sinds vandaag in de VS te koop voor een prijs van 249,99 dollar. Of en wanneer het systeem naar Nederland komt is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.