Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung VR9200 wifi-robotstofzuiger zuigt vijftig keer sterker dan conventionele robot

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2016, 11:03 CategorieHuishoudelijke apparaten

De Samsung Powerbot VR9200 en de Powerbot VR9000 Essential zijn nieuwe varianten van de bestaande robotstofzuiger Powerbot VR9000. De VR9200 zuigt vijftig keer sterker dan een conventionele robot.

Smartphone

Beide nieuwe robotstofzuigers zijn vanaf de smartphone op afstand te besturen via ‘smart control wifi’, zoals Samsung dit betitelt. De robotstofzuigers zijn voorzien van krachtige ‘cyclone force’-zuikracht. Dit onderdeel maakt gebruik van centrifugaalkrachten om stof van lucht te scheiden. Zo wordt voorkomen dat het filter verstopt raakt en de zuigkracht daarmee verloren gaat.

Samsung Powerbot VR9200 a

Camera’s

Met camera’s en sensoren brengen de nieuwe stofzuigers de kamer in beeld, waarna een route wordt bepaald. Die wordt in een vloerplan opgeslagen voor regelmatige schoonmaakbeurten. De nieuwe stofzuigers zijn vanaf het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland. Prijzen zijn nog niet genoemd, maar de VR9200 is bij een Zwitserse webwinkel te koop voor omgerekend 628 euro. Hieronder is een bijzonder filmpje te zien, waarin Samsung het nieuwe product als een Transformer voorstelt.

In het filmpje is te zien dat deze stofzuiger niet is voorzien van zijborsteltjes, maar toch beter in de hoeken kan komen dan een conventionele robotstofzuiger. Met de ingebouwde camera’s wordt een efficiënte route berekend waardoor geen hoek wordt overgeslagen. Net als de vorig jaar gepresenteerde VR9000 zijn de twee opvolgers ook voorzien van een afstandsbediening met een rood lampje. Als je dat op een vieze plek op de vloer richt, gaat de robotstofzuiger erheen om dat schoon te maken.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.