Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Smart home-producent Nest zit in problemen

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2016, 21:20 CategorieVeiligheid en beveiliging

Nest, de smart home-tak van Google, is een bedrijf waar een angstcultuur heerst en waar directeur Tony Fadell voortdurend schreeuwt tegen zijn personeel. Het financiële resultaat van het bedrijf valt tegen, en de drie Nest-producten vallen nogal eens uit.

Onrealistische deadlines

Dat schrijft Business Insider, dat verschillende werknemers van Nest heeft gesproken. In enkele maanden tijd hebben de angstcultuur en de onrealistische deadlines van Fadell ertoe geleid dat er zo’n 25 werknemers ontslag hebben genomen. Ook de ontwikkelaars van de Dropcam, voorloper van de Nest Cam, hebben het bedrijf inmiddels verlaten.

Doorwerken in weekenden

Als je het ongeluk hebt om in de buurt van het kantoor van Fadell te zitten, hoor je voortdurend geschreeuw van de directeur tegen werknemers die in zijn ogen met rommel komen aanzetten. Vervolgens worden ze met een onrealistische deadline weer teruggestuurd naar de tekentafel. Veel employees van Nest hebben al maandenlang geen vrij weekend meer gehad, omdat ze gedwongen worden om over te werken.

Geen nieuwe producten

Voor de resultaten van het bedrijf heeft dat een verlagende invloed, noteert Business Insider. Nest voldoet bij lange na niet aan de financiële verwachtingen, en komt niet verder dan de drie producten die via Google op de markt zijn gebracht: de Nest Cam, Nest Thermostaat en de Nest rookmelder. Nieuwe producten blijven uit.

Storingen

Alledrie deze producten hebben de nodige wereldwijde storingen beleefd, waardoor ouders die de camera gebruiken als oppas, urenlang in het ongewisse zaten en bezitters van de thermostaat wakker werden in een ijskoud huis. Ook de rookmelder heeft zijn kuren gehad; die ging te pas en te onpas af zonder enige aanleiding. Daarbij komt dat deze Nest-producten lang niet altijd even gladjes samenwerken met de circa honderd producten van andere fabrikanten die volgens het Nest-protocol zijn gemaakt. Ook hier voldoet Nest dus niet aan de verwachtingen.

Fadell ‘nieuwe Steve Jobs’

Nest-baas Tony Fadell wordt door Fortune betiteld als ‘de nieuwe Steve Jobs’, en dat is niet vleiend bedoeld. Wijlen Apple-baas Steve Jobs stond net als Fadell bekend om zijn onbeschofte omgang met zijn personeel. In anonieme enquêtes raadt nog geen 60 procent van het Nest-personeel mensen aan om hier een baan te accepteren.

Smart home-markt wacht op Homekit

Een en ander wordt door Business Insider in verband gebracht met het gegeven dat het nog niet zo hard loopt met de smart home-markt. Consumenten pikken de nieuwe mogelijkheden langzaam op, en wie bijvoorbeeld een slimme thermostaat heeft gekocht, zal niet snel overstappen op alweer een nieuwe, dus erg veel handel zit daar niet in. Het blad vermoedt dat veel consumenten wachten op wat Homekit van Apple te bieden heeft.


€ 225,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 229,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 229,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 119,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.