Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sony’s nieuwste experiment is de Huis Remote Controller

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2016, 11:10 CategorieBediening

In Japan kunnen de mensen nu de Huis Remote Controller van Sony bestellen, via het First Flight crowdfundingplatform van de consumentenelektronicafabrikant. De afstandsbediening kost ongeveer 220 euro.

Dit is de Huis Remote Controller

Woon je in Japan? Mooi, dan kun je vanaf nu de Huis Remote Controller aanschaffen via het crowdfundingplatform van Sony. Dit is een experimentele afstandsbediening voor in de smart home, met een touchscreen gemaakt van e-papier. Dat scherm kun je zelf instellen en indelen en dus compleet vormgeven zoals je zelf wil. Sony noemt het een afstandsbediening die zich aan jou aanpast en niet andersom. Die boodschap zien we ook duidelijk naar voren komen in de onderstaande video van de Huis (spreek uit als ‘house’).

Deze universele afstandsbediening kan voor een hoop apparaten in huis gebruikt worden, zoals je televisie, Blu-ray-speler, lampen en airconditioning. De remote stel je in via het apparaat zelf of via de pc-app, die veel meer mogelijkheden geeft. Ook kun je indelingen uploaden en downloaden. De reden dat Sony voor e-papier is gegaan, is omdat dergelijke schermen ontzettend weinig energie verbruiken en de producten dus langer meegaan. Omgerekend kost de Huis Remote Controller zo’n 220 euro. Volgend maand verschijnt de eerste lading.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.