Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Volvo laat robot zien die kliko op vuilniswagen laadt

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2016, 13:27 CategorieTuin en terras

Volvo heeft een robot laten zien die geheel zelfstandig een kliko op een vuilniswagen laadt. Er komt ook nog een drone bij kijken.

Filmpje

Vuilnismannen zijn dus niet meer nodig om de kliko’s op de wagen te zetten. Dat kan de robot voortaan geheel automatisch doen. In een filmpje wordt getoond hoe dat werkt.

Drone

Eerst wordt een Parrot drone vanaf het dak van de vuilniswagen de lucht in gestuurd. Die moet met zijn camera de kliko’s in de straat detecteren en hun locatie doorgeven aan de robot die achterop de vuilniswagen staat geparkeerd.

Zelfstandige vorkheftruck

Vervolgens gaat de robot, die eruit ziet als een zelfstandig rijdende vorkheftruck, op pad naar de kliko.Hierbij worden met behulp van camera’s andere objecten vermeden. Rent er een spelend kind voorbij, dan stopt de robot met waar hij mee bezig is om ongelukken te voorkomen.

Obstakels

Alle obstakels vermijdend, komt de robot aan bij de kliko, die hij op zijn eigen platformpje laadt en vervolgens naar de vuilniswagen rijdt. Daar wordt hij keurig in de armen van de wagen gezet. En daarna mag de robot de kliko weer terugbrengen naar de plek waar hij hem heeft gevonden.

Zelfrijdende auto’s

In het filmpje duurt het nogal lang voordat die ene kliko op de wagen staat. Duidelijk is dat deze technologie nog in de kinderschoenen staat. Maar net als bij zelfrijdende auto’s, zouden vuilniswagens met robots in plaats van vuilnismannen straks wel eens realiteit kunnen worden. Vooralsnog lijkt het erop dat een gewone vuilnisman het toch een stuk sneller kan dan zo’n robotje.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.