Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bagel Smart Tape Measure: het slimme meetlint voor in je gereedschapskist

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2016, 12:47 CategorieAccessoires

Niet alleen de lampen, de huishoudelijke apparaten en de verwarming in huis kan slimmer gemaakt worden, ook je gereedschapskist is aan deze veranderingen onderhevig. Bagel Labs’ Smart Tape Measure is één van de eerste slimme meetlinten en mag niet in je gereedschapskist ontbreken.

Smart Tape Measure meetlint

Een meetlint is natuurlijk een vrij simpel product met een vrij simpel doel, maar deze 50 dollar kostende variant legt de lat een stuk hoger. De belangrijkste functie van het meetlint is de mogelijkheid om alle metingen op te slaan en vervolgens op je smartphone weer te geven zodat je eenvoudig de afmetingen van bijvoorbeeld een kamer kunt bekijken en analyseren.

Qua uiterlijk is de Smart Tape Measure een normaal meetlint maar in plaats van flexibel metaal is het lint een simpel touw. Er staan dan ook geen cijfers op; alles verschijnt op het lcd-scherm van het apparaat en uiteindelijk ook op het scherm van je smartphone. Eén nadeel hiervan is dat je op een cruciaal moment zonder accu kunt komen te zitten maar het bedrijf achter het meetlint geeft aan dat je zo’n 800 metingen of 10 uur met een volle lading vooruit kunt. Het opladen gaat via een simpele microUSB-kabel.

Maar, dat is niet alles. Voor 50 dollar mag je meer verwachten en daarom wordt er ook een ‘meter’ met scrollwheel meegeleverd. Hiermee kun je de omtrek of lengte van een object dat een aparte (niet rechte) vorm heeft meten. Ook wordt er een ultrasonische sensor meegeleverd waarmee je plekken die lastig bereikbaar zijn kunt opmeten, zoals een hoek tussen het plafond en de muur. Eenmaal opgemeten kun je de meting oplezen en middels spraakherkenning worden de metingen doorgezet naar je smartphone.

De Smart Tape Measure is nog geen product dat helemaal af is en de makers geven aan de laatste plooien glad te strijken. Er wordt zelfs nagedacht over het integreren van meer functies, waaronder een laserwaterpas en een infraroodsensor. In juni moet de Smart Tape Measure op Kickstarter verschijnen, de eerste leveringen worden in oktober verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.