Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Balluga is smart bed dat snurkers tot zwijgen brengt

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2016, 23:54 CategorieSlaapkamer

Het smart bed van Balluga is niet alleen via de smartphone op zeer veel manieren in te stellen, ook is het bed in staat om snurkers automatisch tot zwijgen te brengen. Dat claimt Balluga althans.

Die claim wordt nu al betwist, maar het is een leuke gadget. Het bed is voorzien van een laag die zichzelf kan opblazen en leeg laten lopen. Een soort luchtbed dus, als bovenlaag van de matras. Naast de gewone instellingen van elk elektrisch bed, zoals het overeind zetten van hoofdeinde of voeteneinde, kan deze opblaasbare laag op elk onderdeel worden aangepast aan de behoeften van het lichaam. Wil je dat je schouders zachter liggen dan je benen, dan kan dat geregeld worden. Met de smartphone in de hand.

Baluga smart bed 2

Het snurken moet worden voorkomen doordat het bed hoort wanneer de slaper dat doet. Het is algemeen bekend dat snurken vooral voorkomt bij mensen die op hun rug slapen. De truc is om de snurker zich op zijn zij te laten draaien. Het Balluga smart bed begint, zodra het snurken is ontdekt, de slaper met allerlei bewegingen van de opblaasbare matras tot een andere ligging te dwingen, zonder dat die daarbij wakker wordt.

Slaapdeskundigen zeggen echter dat dit te weinig is. Om iemand te laten stoppen met snurken, is een behoorlijke verandering van lighouding nodig. Zij betwijfelen of het Balluga smart bed hiertoe met de vrij subtiele bewegingen van de opblaasbare matras in staat is.

Balluga smart bed 3

Het Balluga smart bed heeft voorts nog een massagefunctie, een ingebouwde airconditioning/verwarming en een soort ambient light onder het bed dat automatisch aanfloept als de slaper wakker wordt en even opstaat – voor toiletbezoek bijvoorbeeld – in de nacht.

Het geld voor het Balluga smart bed moet nog via crowdfunding van Kickstarter bijeen worden gebracht. Daarna is het de vraag of dit Amerikaanse product ook in andere landen zal worden verkocht. Dus of er straks Nederlandse snurkers in een Balluga smart bed kunnen liggen, is nog erg onzeker.

In het filmpje hieronder legt Balluga alles uit over het smart bed.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.