De Braava jet is een Roomba die niet zuigt maar dweilt

23 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
Braava-jet

Robotstofzuigers zijn inmiddels een bekend fenomeen maar met name door de hoge prijzen nog niet in elk huishouden te vinden. Maar, de ontwikkeling van deze slimme apparaten staat niet stil. iRobot, de maker van de Roomba, heeft een nieuwe variant gelanceerd; de Braava jet.

Dit is een zogenaamde robotdweiler.

Alleen stofzuigen maakt een huis niet schoon moet iRobot gedacht hebben. De Braava jet is de nieuwste variant van de robotvrienden en dweilt je hele huis, gebaseerd op hetzelfde principe als de Roomba. De Braava jet maakt gebruik van een vibrerende kop en een ‘jetspray’ om hardhouten vloeren en tegels te dweilen en boenen. Het apparaat is kleiner dan een schoenendoos en kan daarom makkelijk onder het aanrecht verstopt worden.

De dweilrobot komt met drie ‘pads’ die aan de onderkant vastgemaakt kunnen worden. Een voor stoffen, een voor licht dweilen en een voor flink boenen. Het apparaat maakt gebruik van een gyroscoop en een sensor om de ruimte in kaart te brengen. Net zoals de Rooma weet dit apparaat na verloop van tijd waar je meubels staan en wordt de snelheid automatisch aangepast zodat de Braava jet niet tegen de muur op knalt.

Helaas kan de Braava jet niet verbonden worden met je smartphone of tablet, volgens iRobot met de logische reden dat je maar zoveel sensoren en circuits in een apparaat dat gevuld is met water kunt stoppen. Dus helemaal smart mogen we de Braava niet noemen. Aan de andere kant; je betaalt er een stuk minder voor dan voor de Roomba; maar 199 dollar. Vanaf 1 april wordt de Braava jet verkocht.

Reacties (0)