Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Energiemonitor Smappee brengt gas- en waterverbruik in beeld

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2016, 10:49 CategorieBadkamer

Smappee brengt naast het elektriciteitsverbruik nu ook het gas- en waterverbruik in beeld. Zo kan een huishouden extra besparen op de maandelijkse lasten. Het bedrijf claimt dat daarmee de gas- en watermonitor binnen een jaar is terugverdiend.

Gas- en waterverbruik in beeld met Smappee

Energiemonitor Smappee wil ervoor zorgen dat huishoudens, maar ook kleine en middelgrote bedrijven gaan besparen op hun gas- en waterverbruik. Zo zou een gemiddeld huishouden tot tien procent minder gaan verbruiken en daardoor veel geld kunnen besparen. Eerder deed het bedrijf dit al met de energieverbruik, dat ook al snel met gemiddeld twaalf procent achteruit gebracht kan worden. Als de gebruikers aan de hand van het inzicht oude apparaten die veel energie verbruiken vervangen, kunnen ze zelfs tot dertig procent besparen.

Met de gas- en watermonitor wordt nu ook dat verbruik in kaart gebracht, waardoor die kosten nog verder verlaagd kunnen worden. Het potentieel is groot, aangezien een gemiddeld huishouden anderhalf keer zoveel gas en water (gemiddeld 1.309,20 euro per jaar) als stroom (gemiddeld 708 euro per jaar) verbruikt. Het bedrijf claimt dat, met het vernieuwde inzicht en de bijpassende extra besparing van tien procent, de monitor zich binnen een jaar heeft terugbetaald. Naast het inzicht voorziet de nieuwste Smappee ook in het Lekalarm.

De Smappee gas- en watermonitor is eenvoudig te installeren door enkele sensoren op de bestaande aardgas- en watermeter te plaatsen. Met de gebruiksvriendelijke Smappee-app voor smartphone of tablet kan de gebruiker het energieverbruik realtime volgen en analyseren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.