Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Hele huis met stem aan te sturen met Amazon en Nest

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2016, 23:13 CategorieBediening

Amazon en Nest werken samen met de introductie van spraakherkenning om de temperatuur in huis aan te passen. De Amazon Echo voice assistent kan ook de Nest-thermostaat aansturen.

‘Alexa, zet de kachel eens wat hoger’

Met een Nest-thermostaat en de Alexa voice assistent van Amazon, kun je simpelweg zeggen: ,,Alexa, maak het eens wat warmer”, of woorden van gelijke strekking. De thermostaat wordt dan automatisch hoger gezet. Totdat je zegt dat hij weer kouder moet. Of aan Alexa vertelt dat je de deur uit gaat, waaruit de voice assistent automatisch moet begrijpen dat de temperatuur een paar graden lager kan en dat de meeste lampen uit moeten.

Nest wordt slimmer

Nest, dochter van zoekgigant Google, schrijft in een blogpost dat deze feature over enkele weken beschikbaar komt. Je kunt allerlei opdrachten uitproberen. Van precieze, zoals ‘zet de temperatuur op twintig graden’, tot ‘goedemorgen’, waaruit Alexa en Nest moeten snappen dat de dag is begonnen en dat de kachel aan moet. Ook kunnen airco en ventilatoren worden aangestuurd, mits die aan het systeem zijn gekoppeld.

Internet of Things

Een spraakopdracht als ‘goedemorgen’  die een reeks van acties in werking zet, moet wel van tevoren worden ingeprogrammeerd via IFTTT (if this then that). Het protocol automatiseert vervolgens alle acties die op de opdracht moeten volgen. Ben je niet thuis, dan kan via de smartphone alles in huis wat aan het Internet of Things (IoT) is gekoppeld, op afstand worden aangestuurd.

Vivint aan boord

Wat goed nieuws is, is dat Amazon en Nest ook ondersteuning geven aan Vivint, een smart home automatiseerder die concurrent is van Nest. Op die manier worden de protocollen ook voor andere bedenkers en ontwikkelaars van deze smart home technologie uitgerold. Het gebrek aan een eenduidig protocol verhindert dat consumenten de voordelen zien van smart home automation, omdat alle apparaten tot dusver ofwel van hetzelfde merk moeten zijn, of op hetzelfde protocol lopen, wat alleen kan als fabrikanten afspraken met elkaar hebben gemaakt. Amazon, Nest en Vivint brengen met deze stap hun platform – Works With Nest – weer een stukje verder.
€ 129,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 129,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 139,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.