Nest introduceert Family Accounts en Home/Away Assist

11 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
nest-slimme-thermostaat-1

Nest introduceert twee nieuwe features voor de slimme thermostaat in huis: Family Accounts en Home/Away Assist - voor meer energiebesparing. Wanneer de Nest-producten weten waar je bent, kunnen ze daar bijvoorbeeld de verwarming op instellen.

Nest nog iets slimmer dankzij update

Nest heeft twee nieuwe functies geïntroduceerd voor zijn producten: Family Accounts en Home/Away Assist. Wanneer de Nest-producten weten wanneer iemand thuis is, en wanneer niet, kunnen ze zich daar automatisch naar gedragen. Zoals de verwarming aan- of uitzetten, of het licht aan- of uitdoen. De eerste feature, Family Accounts, stelt tot tien personen in staat de Nest-producten in huis te gebruiken, via de Nest-app en met hun eigen Nest-accounts. Nu kan heel de familie de Nest Thermostat instellen en gebruikmaken van andere functies.

De twee nieuwe feature, Home/Away Assist, maakt gebruik van lerende algoritmes en activiteitssensoren die in Nest-producten worden ingebouwd – dezelfde dingen die de Nest Learning Thermostat al vier jaar gebruikt om te helpen energie te besparen. En Home/Away Assist gebruikt daarbovenop de locatie van je telefoon om beter te kunnen bepalen of er iemand thuis is. Family Accounts zorgt voor een belangrijk stuk van de puzzel: wanneer familieleden mee doen, kan Home/Away Assist informatie van hun telefoons (Android of iOS) gebruiken.

Daardoor zal Home/Away Assist enkel naar Away springen als iedereen buiten de deur is – en niet de verwarming uitschakelen als iemand in een kamer zit die de activiteitssensoren niet kunnen waarnemen. Om Home/Away Assist en Family Accounts te gebruiken, hoef je alleen de nieuwste update van de Nest-app te downloaden.

Reacties (0)