Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Philips Hue wil Internet of Things naar hoger niveau tillen

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2016, 15:10 CategorieEnergie

Philips Hue werkt met telecom-, verzekerings- en energiebedrijven met als doel connectiviteit voor slimme woningen naar een hoger niveau te tillen. Het illustreert tegelijkertijd de acceptatie van de slimme woning in onze samenleving.

Philips Hue en het Internet of Things

Philips Lighting samenwerken met KPN, de Franse verzekeringsmaatschappij AXA en het Franse energiebedrijf ENGIE aan energiebesparingen in huis, beveiliging en verlichting van de woning – de drie drijfveren die samen de belangrijkste onderdelen vormen van een smart home. Hiermee wil Philips Hue het Internet of Things, samen met haar partners, naar een hoger niveau tillen. Het illustreert tegelijkertijd de acceptatie van de slimme woning in onze samenleving. Samenwerking met andere apps, producten en platforms is daarbij van belang.

KPN SmartLife, de slimme beveiligingsdienst van KPN, werkt samen met Philips Hue om woningen te beschermen tegen inbraak. Door de koppeling met KPN SmartLife gaan Philips Hue-lampen branden zodra het alarm geactiveerd wordt. Daarnaast kunnen de Philips Hue-lampen op afstand bediend worden via de de SmartLife-app, zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn. De Franse verzekeringsmaatschappij AXA heeft Philips Hue geïntegreerd in haar Mon AXA-app. Daarmee beperken gebruikers hun risico ten aanzien van bijvoorbeeld diefstal.

Via de app gaan Philips Hue-lampen rood branden als er een alarm afgaat. Tegelijkertijd wordt er een melding met een waarschuwing naar de smartphone van de huiseigenaar verzonden. Philips Hue kan tevens bediend worden via de Mon AXA-app en de lampen kunnen zo ingesteld worden dat ze de aanwezigheid van de huiseigenaar nabootsen wanneer hij of zij van huis is. ENGIE is de derde nieuwe partner van Philips Hue. Webwinkel 50five biedt slimme oplossingen voor woningen die gecombineerd worden met energie verbruikende apparatuur.

Deze partnership bevordert het bereik van Philips Hue in woningen. In combinatie met 50five, kan verlichting precies afgestemd worden op de behoeften van gebruikers. Philips Hue is een connected verlichtingssysteem voor woningen en bedrijven.


€ 137,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.