Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung werkt aan een OS voor het Internet of Things

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2016, 9:23 CategorieSoftware en apps

Samsung werkt momenteel aan een besturingssysteem voor het Internet of Things, dat volgende maand tijdens Samsung Developer Conference wordt aangekondigd. Het OS zal open-source zijn en een hoop features gaan aanbieden.

Samsung werkt aan eigen Internet of Things OS

Samsung heeft er nooit een geheim van gemaakt een grote speler te willen worden op de markt voor de smart home, het huis van de toekomst. Volgende maand zien we wellicht precies hoe het Zuid-Koreaanse bedrijf die markt wil bereiken, omdat een onthulling van een besturingssysteem van het Internet of Things op de agenda staat. Volgende maand vindt namelijk de Samsung Developers Conference plaatst in San Francisco en daar zou de consumentenelektronicaproducent dus het nieuwe systeem willen presenteren aan pers en publiek.

In de agenda van het evenement is de volgende zin te lezen.

Samsung will announce our new, open-source IoT real-time operating system (RTOS), which has a wide scope of features while maintaining a lightweight and efficient footprint.

Het feit dat dit systeem open-source zal zijn, betekent in theorie dat veel bedrijven ermee aan de slag zouden kunnen, omdat ze zelf dingen aan kunnen toevoegen of er juist uithalen. Ook kunnen veel Internet of Things-apparaten hierdoor beter communiceren, mits het systeem natuurlijk de status van een standaard bereikt. Waar het systeem op gebaseerd wordt, is niet bekend – maar Tizen zou niet vreemd zijn. Samsung gebruikt dit OS namelijk ook al voor andere producten, zoals smartphones, smartwatches en meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.