Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sony presenteert de Interactive Tabletop

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2016, 11:42 CategorieBeeld en geluid

Sony heeft de Interactive Tabletop gepresenteerd. Dat is een projector die je boven een tafel hangt en die de tafel een soort touch-oppervlakte meegeeft. Dit is een project van Future Labs en bevindt zich nog geheel in de conceptuele fase.

De Interactive Tabletop van Sony

Sony’s R&D-groep heet Future Labs. Dit team moet met toffe, gekke en vooral futuristische ideeën op de proppen komen en tot nu toe stelt het ons niet teleur. Het nieuwste project is de Interactive Tabletop, dat van een normale tafel een interactief scherm kan maken, bestaande uit licht. Het systeem maakt gebruik van sensoren en motion trackers om te bepalen waar objecten zich bevinden op tafel. Het kan zelfs sprookjesboeken tot leven brengen. Dat presenteert het Japanse elektronicabedrijf met het boek Alice in Wonderland.

sony-projector-future-lab-sxsw-2016-2.0

Wanneer het boek van Alice in Wonderland geopend wordt, dan komt het bijna tot leven: er verschijnen allerlei animaties op de pagina’s en lezers zijn in staat de afbeeldingen van de pagina’s af te halen en die rond te slepen over de tafel. Ook kan het de interactie aangaan met objecten op tafel, zoals een stapel kaarten of een theekopje. Daarnaast kan de project de druk van je vingers meten wanneer je ergens op drukt en is het in staat een bepaald gedeelte op te laten lichten wanneer je daar heel even met je hand boven zweeft, als het ware.

Wat de praktische waarde van dit project wordt, is nog niet te zeggen. Sony geeft duidelijk aan dat de Interactive Tabletop toch echt een prototype is en dat de toekomst van het apparaat onzeker is. Maar tof is het wel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.