Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Toekomst van Nest binnen Alphabet onzeker

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2016, 10:22 CategorieEnergie

Volgens een nieuw gerucht is de toekomst voor Nest als onderdeel van Alphabet, moederbedrijf van onder meer Google, in gevaar. De slimme thermostaatmaker heeft vorig jaar 340 miljoen dollar omgezet en dat zou naar verluidt te weinig zijn.

Toekomst van Nest onzeker als onderdeel van Alphabet

De toekomst van Nest als onderdeel van Alphabet zou onzeker zijn, melden bronnen die bekend zijn met de situatie. Het bedrijf zou jaarlijks meer dan 300 miljoen dollar moeten opbrengen, was in 2014 de afspraak toen Google het kocht voor 3,2 miljard dollar. Tot op heden is dat de thermostaatmaker nog niet gelukt zelfstandig te doen. De enige reden dat de fabrikant dit jaar wel de 340 miljoen aantikte, was vanwege de aankoop van Dropcam. Google en de Nest-maker sloten een deal die drie jaar geldig zou zijn.

In die deal had Nest een aantal dingen laten opnemen, zoals behoud van belangrijke personeelsleden en fundering van Google. Die deal loopt eind 2016 af en dat betekent wellicht dat de thermostaatmaker in de problemen komt. Het bedrag dat de fabrikant zou krijgen, zou neerkomen op 500 miljoen dollar per jaar, maar dat is niet bevestigd. Mocht het bericht kloppen en de maker van de Nest-thermostaat komt straks in de problemen, dan is het nog maar de vraag wat de thermostaateigenaars hiervan zullen merken in de toekomst.
€ 188,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 188,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 188,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 124,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 124,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 124,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.