Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Xiaomi Yeelight met 16 miljoen kleuren via smartphone te bedienen

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2016, 13:34 CategorieBeeld en geluid

Xiaomi heeft een kleine led-lamp geïntroduceerd die via de smartphone te bedienen is. De lamp geeft licht in alle kleuren, kan op een nachtkastje worden geplaatst en hij kan ook als wekker dienen.

42 euro

Het lampje is al in Nederland te krijgen voor 42 euro bij het Chinese webwarenhuis Gearbest. De slimme lamp maakt via bluetooth verbinding met een smartphone. Ook kan de lamp via een knop op de bovenkant worden bediend. De kokervormige lamp kan via de telefoon worden gedimd, aan en uit worden gezet of van een andere kleur worden voorzien via een app die Xiaomi kosteloos beschikbaar stelt.

Timer

De lamp kan ook nuttig zijn voor kinderen die bang zijn in het donker. De lamp kan aan blijven staan, maar via een timer na verloop van tijd – als het kind op één oor ligt – automatisch worden uitgeschakeld.

yeelight 2

Dimbaar

De ongeveer twee decimeter hoge, cylindrische lamp geeft rondom licht. De onderkant is chroomkleurig. Het lichtniveau kan tot heel sterk en heel zwak worden afgesteld, zo ongeveer tussen een lucifervlammetje en een TL-buis.

Het lampje heeft nog wat bedieningsknoppen voor de kleuren en de lichtsterkte. Dat laatste kan worden ingesteld door een vegende beweging met de vinger over de lamp. De Yeelight kan ook in een modus worden gezet waarbij beurtelings alle mogelijke kleuren voorbij komen.

Wake-up light

De lamp kan als een soort wake-up light worden gebruikt via de app op de smartphone. De lichtwekker wordt dan langzaam helderder op de ingestelde tijd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.