Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

3D Fitness Tracker: de spiegel die de veranderingen in het lichaam bijhoudt

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2016, 9:14 CategorieAccessoires

Het bedrijf Naked Labs heeft een spiegel ontworpen die alle veranderingen in het lichaam in beeld brengt, genaamd de 3D Fitness Tracker. Zo kan de spiegel bijvoorbeeld precies aangeven waar je spiermassa opbouwt en op welke plekken je wat vet verliest.

Breng je lichaam in kaart met de 3D Fitness Tracker

Naked Labs heeft een spiegel onthuld die in staat is alle veranderingen in het lichaam bij te houden. Het brengt je lichaam in kaart door een combinatie van je gewicht wegen met een weegschaal en een omlijning van je lichaam te maken met de spiegel. Die informatie wordt daarna gebruikt om je vetpercentage te meten en op de langere termijn om te laten zien dat de verandering van je eetpatroon en het de bezoeken van de gym daadwerkelijk zin hebben, ook al verlies niet meteen gewicht – zo kan het zijn dat je spiermassa is toegenomen.

Aan boord zit een Intel-processor, wifi, een draaischijf en scantechnologie die je het beste kunt vergelijken met de Kinect-sensor van Microsoft, die in combinatie met de Xbox 360 en Xbox One gebruikt kan worden. Ook is er uiteraard een mobiele applicatie. De makers van de 3D Fitness Tracker hebben zich laten inspireren door de Fitbits en Apple Watches van deze wereld, evenals de mensen die graag meer over hun lichaam te weten willen komen, terwijl ze aan een betere zelf werken. Soms is het resultaat van je werk niet meteen zichtbaar, namelijk.

En met die spiegel in huis, zou je veel sneller door kunnen hebben wat het effect is van je nieuwe eetpatroon en het sporten. Momenteel kun je de spiegel alleen bestellen wanneer je in de Verenigde Staten woont, voor een bedrag van 549 dollar (voor een korte periode, daarna kost die 1049 dollar). Of je de 3D Fitness Tracker straks ook in Nederland kunt aanschaffen, is op moment van schrijven niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.