Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Archer C3200 Tri-Band Gigabit Router nu verkrijgbaar

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2016, 12:42 CategorieThuisnetwerk

TP-Link kondigt de beschikbaarheid van de Archer C3200 draadloze Tri-Band Gigabit Router aan in Nederland, voor een adviesprijs van 229 euro. De Archer C3200 Tri-Band Gigabit Router biedt een gecombineerde 3200 Mbps wifi-snelheid via twee 5 GHz-banden (elk 1300 Mbps) en één 2.4 GHz-band (600 Mbps).

Nu te koop: de Archer C3200 Tri-Band Gigabit Router va TP-Link

TP-Link heeft bekendgemaakt dat de Archer C3200 draadloze Tri-Band Gigabit Router nu in Nederland te koop is. De router biedt een gecombineerde 3200 Mbps wifi-snelheid via twee 5 GHz-banden (elk 1300 Mbps) en één 2.4 GHz-band (600 Mbps). Hierdoor kunnen tegelijkertijd drie wifi-kanalen gebruikt worden zodat meerdere draadloze, connected apparaten met het netwerk verbonden kunnen worden zonder afbreuk te doen aan de snelheid en prestaties. Het apparaat is geschikt voor smart homes met veel connected apparaten.

De Tri-Band-technologie biedt een tweede 5 GHz-netwerk, waardoor meerdere apparaten op de router aangesloten kunnen worden. Met Smart Connect worden apparaten die bijvoorbeeld bij het surfen of e-mailen worden gebruikt, toegewezen aan de traditionele 2,4 GHz-band. Apparaten die om meer bandbreedte vragen, zoals online 4K HD-streaming of multiplayer online gaming, worden toegewezen aan één van de 5 GHz-banden. Zodoende kan de druk op het thuisnetwerk beter worden verdeeld onder de apparaten.

tp-link-archer-c3200-1

Onder de motorkap zit een 1GHz dual-core en drie co-processoren die de taken over de drie wifi-banden beheren. Daarnaast bestaat deze router uit vier gigabit Ethernet-poorten voor snelle verbindingen met andere bekabelde apparaten. Met één USB 3.0- en één USB 2.0-poort kunnen bestanden, foto’s, muziek en video’s gemakkelijk over het netwerk worden gedeeld. De zes high-performance antennes van de Archer C3200 versterken de wifi-dekking in huis. Ook kan de router sneller de draadloze apparaten in huis lokaliseren dankzij beamforming.

Prijs en beschikbaarheid

De Archer C3200 draadloze Tri-Band Gigabit Router is vanaf nu in Nederland beschikbaar en heeft een adviesprijs van 229 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.