Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Deze slimme lamp van Leitz bedien je met je smartphone

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2016, 11:04 CategorieVerlichting

Leitz heeft de Style Smart LED Desk Lamp aangekondigd. Deze lamp kan zijn lichtsterkte en lichtkleur afstemmen op zijn omgeving en wat je aan het doen bent. De lamp is te bedienen via je smartphone, waarbij je zowel lichtsterkte als lichttemperatuur kunt instellen.

De Style Smart LED Desk Lamp van Leitz

Leitz heeft de Style Smart LED Desk Lamp aangekondigd. Deze lamp kan zijn lichtsterkte en lichtkleur afstemmen op zijn omgeving en wat je aan het doen bent. De lamp is te bedienen via je smartphone, waarbij je zowel lichtsterkte als lichttemperatuur kunt instellen. En wanneer lamp en telefoon zijn verbonden, wordt via bluetooth de aanwezigheid van je smartphone gemeten, waarna de lamp zijn lichtsterkte daar op aanpast. Zo gaat het licht automatisch uit als je de kamer verlaat en weer aan als je terugkomt. Daarvoor heb je wel een app nodig.

Die gratis applicatie is te downloaden voor Android en iOS. Binnen die app kun je ook de lichtsterkte en -temperatuur aanpassen. Daarnaast kan worden gekozen uit een aantal slimme, vooraf ingestelde lichtinstellingen die aansluiten bij een bepaalde situatie of activiteit. De lamp beschikt tevens over evenveel warm als koud wit led-lichtpunten, die onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden. Zo kun je de lamp bijvoorbeeld in de ochtend instellen op kouder licht, zodat je melatonineproductie stopt en je energiepeil en productiviteit stijgt.

Naast lichttemperatuur is lichtsterkte een belangrijke factor voor productiviteit. De Leitz Style Smart LED Desk Lamp beschikt over een omgevingslichtsensor die het licht in zijn omgeving meet en daar de lichtsterkte op aanpast. Zo zal de lamp zijn lichtsterkte automatisch verhogen zodra het donkerder wordt. De benodigde lichtsterkte is ook afhankelijk van wat je doet. Naast bediening via de app, kan de lamp ook handmatig worden bediend via een aanraakgevoelig bedieningspaneel op de voet – ook staan hier vooraf ingestelde instellingen.

De voet bestaat uit robuust zink, gecombineerd met soft brush aluminium armen in een van de vijf chique Stylekleuren. Dankzij drie hoogwaardige, flexibele scharnieren is de lamp vast te zetten in elke gewenste positie. Bovendien bevat de voet een geïntegreerde USB-poort om je smartphone of tablet mee op te laden.

Prijs en beschikbaarheid

De Leitz Style Smart LED Desk Lamp heeft een adviesverkoopprijs van 299 euro.

  • Leitz Smart Lamp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.