Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Deze zonnepanelen zetten regen om in energie

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2016, 12:59 CategorieEnergie

Zonnepanelen zijn een mooie manier van groene energie opwekken, maar natuurlijk alleen in gebieden waar de zon vaak schijnt. Wat nu als het regent? Dan haal je minder energie op. Dankzij een doorbraak met grafeen kan dat nog wel eens veranderen in de toekomst.

Zonnepanelen die regen omzetten in energie

Tegenwoordig zie je meer en meer huizen waar zonnepanelen op het dak bevestigd zijn, waardoor de bewoners een deel of soms alle benodigde energie uit de stralen van de zon halen. In nog minder gevallen is er te veel aan energie en die kan weer worden verkocht aan een energiemaatschappij. Die panelen zijn die hartstikke handig, maar alleen in gebieden waar de zon vaak schijnt. Wat nu als je ergens woont waar het vaak regent? Dankzij een doorbraak met grafeen hoeft dat straks mogelijk geen probleem meer te zijn.

Grafeen is relatief gezien nog een nieuwe soort materiaal dat wetenschappers versteld doet staan. Omdat het materiaal heel sterk is en uitstekend kan geleiden, onderzoekers erin geslaagd niet alleen energie uit zonnestralen, maar ook uit regendruppels te halen. Deze nieuwe panelen zijn ontwikkeld door de Ocean University in China. Momenteel wordt er nog niet heel veel energie mee opgewekt, maar als de geschiedenis van de zonnepanelen ons iets heeft geleerd, dan kan de ontwikkeling op dit gebied enorm snel gaan en de kwaliteit snel worden verbeterd.

Het is nu nog niet te zeggen wanneer de eerste panelen op de Nederlandse daken liggen. Dit proces kan nog jaren duren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.