Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

dLAN Powerline biedt 1200 Mbps via stopcontact

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2016, 14:51 CategorieThuisnetwerk

Fabrikant devolo heeft de dLAN Powerline aangekondigd: daarmee is het mogelijk uit elk stopcontact in huis snel internet te halen, tot 1200 Mbps. Er zijn diverse dLAN Powerline-adapters beschikbaar en er is zelfs een starterspakket.

Dit is de dLAN Powerline van devolo

Wanneer je online aan het gamen bent, dan is een trage internetverbinding ontzettend lastig – het kan zomaar het verschil betekenen tussen winnen of verliezen. Een trage internetverbinding kan aan verschillende dingen liggen. Zo kan het zijn dat je wellicht te ver van de router in huis aan het gamen bent. Daar heb je verscheidene oplossingen voor. Fabrikant devolo presenteert daar eentje van, namelijk de dLAN Powerline. Je internet haal je daarmee gewoon uit elk willekeurig stopcontact in huis, met snelheden tot wel 1200 Mbps.

Het aansluiten van een dLAN-netwerk in huis is eenvoudiger dan je console opstarten. Verbind allereerst een devolo-adapter met je router via een ethernetkabel. Stop een tweede adapter in een willekeurig stopcontact in huis en de netwerkaansluiting is er. Ideaal voor je Xbox of PlayStation, maar ook bijvoorbeeld voor een netwerkprinter, smart-tv of NAS. Er zijn tot acht adapters aan te sluiten.

Prijs en beschikbaarheid

Er zijn diverse dLAN Powerline-adapters beschikbaar. Gamers zouden er goed aan doen te kiezen voor de dLAN Powerline 1200-versies. Zo is daar de dLAN 1200+ met netwerkaansluiting voor 74,90 euro. De dLAN 1200+ WiFi ac biedt als extra wifi-functionaliteit, waardoor je ook op afgelegen plekken in huis hoge(re) snelheden haalt. Deze versie is verkrijgbaar voor 129,90 euro. Daarnaast is er een handige startersset – voor 139,90 euro – waarmee je direct aan de slag kunt in huis. Alle adapters hebben drie jaar fabrieksgarantie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.