Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Kwikset maakt een slim en sleutelloos slot

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2016, 13:05 CategorieVeiligheid en beveiliging

Kwikset wil af van de fysieke sleutel en toont daarom een slim slot dat alleen gebruikmaakt van een touchpad en Z-Wave ondersteunt. Zo zouden er al veel bestaande smart homes gebruik kunnen maken van dit slot. In theorie zou je je deur kunnen ontgrendelen met je smartphone.

Kwikset: het slimme slot zonder sleutel

Het bedrijf Kwikset wil van de fysieke sleutel af voor de voordeur en presenteert daarom een nieuwe prototype smart lock, eentje met een touchpad en die het Z-Wave-protocool ondersteunt. Daardoor is de kans groot dat een aantal bestaande smart homes dit slot al in de configuratie mee kunnen nemen. In theorie zou je dus je voordeur straks kunnen openen met je smartphone. Helaas is op dit moment verder nog niets bekend over het naamloze product, dus weten we nog niet wat de prijs zal zijn en wanneer dat beschikbaar is.

Het idee achter dit slimme slot is dat Kwikset het gevaar van inbreken wil terugbrengen. Inbrekers krijgen zo niet meer de mogelijkheid een slot te kraken van buitenaf. Maar wat nu wanneer de stroom uitvalt of het slot kapot gaat – hoe kom je dan je eigen huis binnen? Dat is de reden dat de meeste fabrikanten van slimme sloten de fysieke sleutel nog niet de deur uit gedaan hebben – zo kunnen bewoners altijd nog naar binnen. Kwikset geeft aan te werken met vier AA-batterijen – dus zolang je goed oplet, sta je niet buiten in de koud.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.