Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Otto is de persoonlijke robotassistent van Samsung

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2016, 10:52 CategorieAlgemeen

Samsung heeft een persoonlijke robotassistent gepresenteerd tijdens een ontwikkelaarsconferentie, genaamd Otto, die lijkt op de Amazon Echo. Het apparaat beschikt over een microfoon en speakers en kan simpele vragen, bijvoorbeeld over het weer, beantwoorden.

Dit is de Samsung Otto

Samsung heeft Otto gepresenteerd tijdens een ontwikkelaarsconferentie, waar de fabrikant ook bekendmaakte aan een zelfstandige virtual reality-bril te werken. Deze persoonlijke robotassistent is te koppen aan een Internet of Things-netwerk en kan simpele vragen beantwoorden, dankzij de aanwezigheid van een microfoon en speakers. Zo kun je aan Otto vragen hoe het ervoor staat met het weer, maar kun je hem ook gebruiken voor het aansturen van verschillende apparaten in huis. In dat opzicht lijkt Otto op de Amazon Echo.

In tegenstelling tot de Echo, beschikt Otto over een hd-camera die in staat is mensen te herkennen. Ook kan die camera gebruikt worden als een beveiligingsmiddel. Het scherm aan de voorkant van de robot kan een aantal gezichtsuitdrukkingen weergeven, maar ook animaties tot leven laten komen. Ook kan Otto zingen en dansen. Op dit moment is Otto van Samsung nog geen echt product, maar meer een prototype waarmee het bedrijf laat zien wat al mogelijk is. Of Otto ooit echt in de winkels komt te liggen, is momenteel nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.