Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

5% van de Nederlanders heeft een slimme thermostaat

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2016, 11:57 CategorieEnergie

Vijf procent van de Nederlandse huishounders beschikt momenteel over een slimme thermostaat. Ook het aantal slimme rookmelders neemt toe in Nederland. Zo neemt langzaam het aantal slimme producten voor in de smart home toe in ons land.

Slimme thermostaat in Nederland

Telecompaper meldt dat vijf procent van de Nederlandse huishoudens momenteel beschikt over een slimme thermostaat, zoals bijvoorbeeld Toon (afbeelding) of Nest. Ook het aantal slimme rookmelders neemt toe in ons land, waardoor je de voorzichtige conclusie kunt trekken dat de huizen in Nederland steeds slimmer worden. Met een slimme thermostaat is het mogelijk een aantal zaken te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld op afstand de warmte regelen in huis. Lees meer over slimme thermostaten in ons achtergrondartikel daarover.

Uit het onderzoek komt verder naar boven dat die thermostaat het meest populaire product is voor in de smart home. Op de tweede plek staat de beveiligingscamera met vier procent van de Nederlandse huishoudens. Babyfoons en (af)wasmachines zijn nog niet populair. Slimme rookmelders winnen dus ook aan populariteit: zo’n drie procent van de huishoudens heeft er een. Een jaar geleden stond dat percentage nog op één procent. De toename blijkt vooral onder 20-39 jarigen, mannen en huishoudens met een bovengemiddeld bruto inkomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.