Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple wil HomeKit nog slimmer gaan maken – patent

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2016, 11:07 CategorieThuisnetwerk

Er is een nieuw patent opgedoken van Apple waaruit blijkt dat het bedrijf veel meer plannen heeft voor het smart home-platform HomeKit. Zo zou er een centraal punt moeten komen waar je alles vanuit kunt bedienen en wil Apple verdergaan dan het huis alleen.

Apple-patent laat mogelijk plannen voor HomeKit zien

Er is een nieuw patent opgedoken voor HomeKit, het smart home-platform van Apple, waaruit blijkt dat Apple mogelijk van plan is een centraal punt aan te bieden voor de eigenaar van het slimme huis. Dat komt overeen met een eerder gerucht: Apple zou namelijk een centrale app willen aanbieden voor iOS, waardoor je alle apparaten vanuit één punt kunt aansturen. Ook zou Apple een verwarmingssysteem willen maken die reageert op temperatuur en tijden – zoals bestaande slimme thermometers van vandaag de dag al kunnen doen.

Daarnaast zouden lampen automatisch kunnen aan springen wanneer een omgeving onder een bepaald lichtniveau zou komen. Het komt er in elk geval op neer dat Apple zo veel mogelijk HomeKit-aspecten volledig wil automatiseren – maar dan op een slimmere manieren dan alleen te kijken naar vooraf ingestelde tijden. Het bedrijf uit Cupertino wil gaan letten op patronen en die gaan analyseren, zodat er vroegtijdig een schema kan worden gemaakt waar processen uit gehaald kunnen worden. De gebruiker hoeft dan geen tijdschema in te stellen.

Dit staat er onder meer te lezen in het patent.

Some or all of the mobile devices can incorporate pattern detection logic to identify patterns in the user’s behavior (e.g., going to particular places at particular times or invoking particular accessory functions at particular times). A coordinator can receive information about detected patterns from the mobile devices and can analyze the information to detect an aggregate pattern (i.e., a pattern involving multiple mobile devices and/or multiple users).

Based on a detected aggregate pattern, the coordinator can identify an operational behavior to automate (e.g., turn off the lights when the last user goes to bed) and can implement the automated behavior, e.g., by establishing an automation rule that reflects the detected aggregate pattern.

Daarnaast wordt er melding gemaakt van het idee dat Apple ook verder dan de smart home wil gaan. De fabrikant heeft het namelijk over homes, cars or other vehicles, office buildings, campuses having multiple buildings (e.g., a university or corporate campus), etc., waardoor nu ook het idee is ontstaan dat het bedrijf zich wil focussen op auto’s en dergelijke (waar ook al langer geruchten over bestaan). Momenteel zijn er echter geen concrete plannen beschikbaar over het nieuwe HomeKit, maar mogelijk horen we daar tijdens WWDC meer over dit jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.