Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

5 smart home-producten die de zomer van 2016 geweldig maken

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2016, 11:54 CategorieTips en advies

Nu de warme dagen eraan komen, is het handig om te weten dat er slimme producten zijn die de warme dagen echt geweldig maken. Smarthome Magazine heeft een aantal smart home-producten op een rijtje gezet voor een geweldige zomer. Zo behandelen we in dit artikel onder andere de slimme grill, een handige airconditioner en sfeervolle tuinverlichting.

1. Lynx Smart Grill

Bij lekker weer hoort uiteraard ook buiten eten en in dat geval weten de Smart Grills van Lynx wel raad. De grill werkt zowel met Android- als met iOS-apps en doet precies wat jij zegt, ook kun je het apparaat al pratend de nodige opdrachten geven. Via de applicatie kun je de grill niet alleen opstarten, maar ook je eigen recepten maken. Op die manier weet de grill precies hoelang iets moet grillen en op welke temperatuur dat moet gebeuren. Je kunt tevens kiezen tussen recepten die Lynx heeft toegevoegd en tussen recepten die andere Smart Grill-liefhebbers hebben toegevoegd.

Ook krijg je van de grill te horen wanneer je bijvoorbeeld je hamburger om moet draaien. Daarnaast zit er een veiligheids-check op de grill. Mocht het slimme apparaat je al een half uur niet meer gehoord hebben, dan schakelt hij zich automatisch uit. Via de app kun je verder onder andere in de gaten houden wat je grill zoal uitspookt en hoe warm hij is. Dat is dus barbecueën op een wel heel toffe manier, wie wil dat in de zomer niet proberen. De smart grills zijn te bestellen op de officiële website van Lynx.

Lynx Smart Grill

iGrill Mini

Mocht de Lynx Smart Grill toch wat buiten het budget vallen, dan valt de iGrill Mini van Weber nog te overwegen. De gadget is voor nog geen 40 dollar te koop en houdt in de gaten of je vlees al gaar is. Het apparaat stuurt een notificatie naar jouw mobiele telefoon zodra de vooraf ingestelde temperatuur is bereikt. Daarnaast kun je via de applicatie ook tussentijds in de gaten houden hoe warm het vlees op dat moment is. Tevens is er een database met recepten en kun je met de app foto’s delen van jouw meesterwerk. De app werkt op iOS en Android, een kind kan de was doen dus. De vleesthermometer is te koop via Weber.

2. Kenmore Elite Smart Room Air Conditioner

Met de warme dagen voor de boeg in de zomer is het zo nu en dan ook fijn om even rust te kunnen nemen met een beetje frisse lucht. De slimme airconditioner van Kenmore biedt uitkomst: De Kenmore Elite Smart Room Air Conditioner. Het ideale van de airco, is dat hij gewoon via afstand te bedienen is met de bijbehorende Kenmore AC App. Zo kun je zelfs wanneer je niet thuis bent de airco aan- en uitzetten of de temperatuur wijzigen. Ook kun je een schema maken en op ieder moment de temperatuur bekijken. De slimme airconditioner is voor nog geen 300 euro te koop via Kenmore en kan jou in de zomer de nodige frisse lucht gaan bieden.

Kenmore Elite® Smart Room Air Conditioner

3. PLAYBULB Garden

Als je in de zomer ook ’s avonds gezellig buiten wilt zitten, dan is de PLAYBULB Garden een geweldige aanwinst. Het bedrijf is al bekend van meerdere slimme lampen, maar zeker de LED Solar tuinlichten maken de tuin echt gezellig. Met de applicatie die bij de verlichting hoort, kun je een kleur en effect kiezen voor je lichten, kun je ze op de muziek laten bewegen en kun je zelfs scenes maken. Het handige van de PLAYBULB Garden is dat je ze niet hoeft op te laden. Ze werken namelijk op zonne-energie, die in een accu wordt opgeslagen voor in de nacht. Zodra het donker wordt, worden de lichten automatisch ingeschakeld. Ze zullen zichzelf ook weer uitschakelen zodra het licht is. De PLAYBULB solar lampen kosten 35 euro per stuk en zijn uiteraard waterproof. De verlichting is onder andere te koop via de officiële website van MIIPOW.

4. Edyn Garden Sensor

De Edyn Garden Sensor zorgt ervoor dat jij je in de zomer geen zorgen hoeft te maken om de planten in jouw tuin. Voor nog geen 100 dollar ben je de eigenaar van de sensor. De sensor houdt vervolgens vier essentiële onderdelen in de gaten: de temperatuur, de lichtintensiteit, de vochtigheidsgraad van de grond en de luchtvochtigheid. In samenwerking met het besproeiingssysteem van Edyn Watering Valve, dat binnenkort verschijnt, kunnen de planten op aanraden van de Edyn Garden Sensor gelijk worden besproeid met precies de hoeveelheid water die ze nodig hebben. Via de app die bij beide producten hoort, kun je onder andere meer informatie verkrijgen over je planten. Bestellen kan via de officiële website van Edyn. Op dit moment levert het bedrijf helaas alleen in de Verenigde Staten.

5. Drifter Speaker

Bij heerlijk zomerweer hoort uiteraard ook een heerlijk muziekje, alleen is het vaak nogal een klus om de hele speakerset naar buiten te verhuizen. Drifter is de ideale oplossing. Het is niet alleen handig dat hij draagbaar is, maar de speaker is ook nog eens waterproof en kan drijven. Je kunt hem dus ook gerust aan de rand van het zwembad zetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hij kapot gaat. Daarnaast zit er een touchscreen in de speaker. Daarmee kun je door gebruik te maken van Wi-Fi muziek luisteren. Ook kun je gebruik maken van Bluetooth en op die manier muziek vanaf je mobiele telefoon of tablet streamen naar de speaker. Het apparaat beschikt overigens ook over een camera en kan van tevoren nummers downloaden om ook zonder Wi-Fi gewoon te kunnen genieten van muziek. De batterij gaat tot 8 uur mee. De speakers zijn in de kleuren aqua en grijs te koop en kosten nog geen 300 dollar. Bestellen kan via de officiële website van Drifter. Wel heb je iemand nodig die het apparaat naar Nederland wil verschepen, want Drifter levert alleen in de Verenigde Staten.

Drifter Speaker

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de smart home? Neem dan ons uitgebreide archief eens door met tips en adviezen. Ook kun je het dagelijkse nieuws in de gaten houden en vragen stellen, zodat we je wellicht verder kunnen helpen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.