Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Asus Zenbo is een kleine robot voor in huis

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2016, 10:52 CategorieAccessoires

Asus heeft de Asus Zenbo aangekondigd: een kleine robot voor je in smart home, die kan helpen met allerlei en alledaagse taken voor in je huis. De Zenbo kost 599 dollar en kan dienen als een smart home-manager, keukenhulp en natuurlijk familiefotograaf.

Maak kennis met de Asus Zenbo

Asus heeft de Asus Zenbo aangekondigd tijdens de Computex-beurs in Taipei. Jonney Shih van Asus omschrijft de robot als een smart home-manager, beveiligingsexpert, hands-free keukenhulp en familiefotograaf. De Zenbo is ook te omschrijven als een soort mobiele versie van de Amazon Echo (of Google Home) en is in staat reageren op vragen die een gebruiker stelt. Daarnaast kun je de robot gebruiken om in te loggen op enkele diensten, dingen online te kopen en zelfs als een soort selfie stick, aangezien er een camera aan boord is.

In de bovenstaande video laat de fabrikant zien waarvoor je de Asus Zenbo nog meer kunt gebruiken. Zo kan die robot ouderen helpen wanneer ze gevallen zijn. De robot komt dan aanrijden, maakt een foto en stuurt die door naar een kind of kleinkind, die daarna actie kan ondernemen. Bovendien kan Zenbo zingen, dansen en verhalen vertellen en zelfs als tutor dienen voor kinderen. De Zenbo kost 599 dollar (539 euro). Wanneer de robot precies zal verschijnen, is niet bekend. Over een Nederlandse releasedatum is ook niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.