Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Geruchten laaien op: ‘Google komt met Amazon Echo-concurrent’

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2016, 15:07 CategorieBediening

Nadat we eind maart al naar buiten gebracht dat Google zou werken aan een eigen Amazon Echo, zijn de geruchten in aanloop naar Google I/O opnieuw opgelaaid. Het is Recode dat weet te melden dat Google serieus werk maakt van een persoonlijke assistent.

Wordt Chirp de naam?

Google wilde tot op heden niet reageren op de informatie die naar buiten is gebracht door het eerdergenoemde medium. Desondanks weet de bron te melden dat de persoonlijke assistent door het leven gaat onder de codenaam Chirp. Of dat ook de daadwerkelijke naam gaat worden voor het apparaat, is nog even afwachten. Wat we wel weten, is dat het apparaat gelijkenissen moet tonen met de OnHub draadloze router.

Bronnen hebben tot op heden laten weten dat het er niet naar uitziet dat we de lancering van de Amazon Echo-concurrent van Google volgende week al kunnen verwachten. Tussen 18 en 20 mei vindt namelijk Google I/O plaats, een conferentie voor ontwikkelaars. Wel is de verwachting dat we alvast een glimp van het apparaat te zien krijgen. Tot op heden maakte de zoekgigant slechts gebruik van zijn persoonlijke assistent in zijn Android-telefoons. Binnenkort moet daar dus verandering in komen. Afwachten wanneer het bedrijf zelf met details naar buiten treedt over het apparaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.