Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Googles antwoord op de Amazon Echo heet Google Home’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2016, 10:04 CategorieBediening

Google zou momenteel achter de schermen werken aan Google Home: het antwoord op de Echo van Amazon, als we de geruchtenmolen mogen geloven. Wat voor vorm het apparaat zal aannemen, is nog niet bekend. Mogelijk wordt het een soort speaker.

Google Home: het antwoord op de Amazon Echo?

Google staat op het punt Google Home te presenteren: het antwoord op de Echo van Amazon. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. Het is nog niet bekend hoe het apparaat eruit zou komen te zien, maar het is aannemelijk dat het een soort speaker wordt. Er wordt naar het apparaat gerefereerd als een voice-activated home device. Net zoals de Echo van Amazon zou Home in staat moeten zijn enkele vragen te beantwoorden. Ook zou je Home stemcommando’s moeten kunnen geven voor enkele apparaten in huis, je smart home.

Google Home zou vanavond worden aangekondigd tijdens Google I/O, maar pas in de herfst beschikbaar moeten komen. Normaliter kondigt Google niet zo snel van tevoren een product aan, maar dat is in dit geval met reden: het bedrijf wil er namelijk voor zorgen dat andere ontwikkelaars genoeg tijd hebben om er software voor te maken. Ook zou de Home third-party apparaten moeten gaan ondersteunen, maar dat is eveneens een gerucht. Mogelijk krijgen we vanavond alle antwoorden, tijdens de presentatie van de zoekmachinegigant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.