Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘iOS 10 brengt mogelijk een eigen HomeKit-app met zich mee’

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2016, 10:21 CategorieThuisnetwerk

Mogelijk zal de introductie van iOS 10 een eigen HomeKit-applicatie met zich meebrengen, die eensgezinde ervaring moet gaan aanbieden. Dat blijkt uit het commentaar van een medewerker van Apple, die werkt op de marketingafdeling van het bedrijf.

Komt er een eigen HomeKit-app aan met iOS 10?

Gebruikers van het HomeKit-platform van Apple, hunkeren naar een stand-alone HomeKit-applicatie van Apple zelf. Nu moeten die gebruikers het nog doen met meegeleverde apps of apps van third-party ontwikkelaars, zowel de gratis als de betaalde versies. Maar het is niet jé van hét te noemen. Nu blijkt mogelijk dat Apple werkt aan een zelfstandige HomeKit-app, die wordt uitgebracht wanneer iOS 10 op de markt komt. Deze informatie is afkomstig van een marketingmedewerker, die wellicht op een forum zijn mond voorbij gepraat heeft.

De medewerker heeft namelijk gereageerd op een recensie op Amazon.

As I work in marketing for Apple, we test many Smart Home devices, especially for iOS HomeKit integration. […]

Some advice, there are many third party applications, most free, that offer more control and customization(s) with many Smart Home devices. “Yonomi” is a free app that I often use, “Home” is another which cost $14.99. Both offer support for many devices with more added daily (including Amazon “Echo”). The next version of iOS due this fall will have a standalone “HomeKit” app as well.

De naam van de reviewer komt overeen met een naam die te vinden is op LinkedIn – en deze man werkt dus bij Apple als een marketingmedewerker. Het kan natuurlijk altijd zijn dat iemand hier een grap probeert uit te halen, dus totdat Apple zelf de aankondiging doet, kunnen we nog niets met zekerheid stellen. Binnenkort organiseert Apple WWDC, waar een aankondiging over HomeKit wordt verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.