Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Mercedes presenteert home-battery voor opslag energie uit zonnepanelen

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2016, 11:44 CategorieAlgemeen

Mercedes heeft informatie bekendgemaakt over een product dat tot nu toe alleen aan bedrijven werd verkocht: een home battery, een enorme accu die de energie uit zonnepanelen kan opslaan. Een product dat doet denken aan de Tesla Powerwall.

Zonne-energie opslaan en zelf gebruiken

Net als de Tesla Powerwall wordt energie opgeslagen, die later in huis kan worden benut voor de apparatuur in een huishouden. In tegenstelling tot het product van Tesla kan het apparaat van Mercedes niet bijladen vanuit het gewone energienetwerk, als de zonne-energie tekort schiet. Er zijn nog meer verschillen.

Mercedes duurder dan Tesla

Om te beginnen de prijs. Voor de Mercedes-unit ben je 9000 tot 10.000 dollar kwijt. De Powerwall van Tesla kost ongeveer eenderde daarvan.

Tesla Powerwall is krachtiger

De unit van Mercedes is veel lichter dan die van Tesla, 33 kilo tegen 100 kilo, en kan 2,5 kWh aan energie opslaan. Die van Tesla komt tot 6,4 kWh. Wel kunnen meerdere modules van zonnepanelen aan de Mercedes worden gekoppeld, waardoor de totale opgeslagen energie tot 20kWh komt. Als energie direct wordt gebruikt door apparaten of lampen in huis, wordt de energie omgezet in stroom die hiervoor geschikt is en direct doorgeleid door de Mercedes-batterij. Ook kan een elektrische auto er direct mee worden opgeladen.
Vooralsnog lijkt de Tesla Powerwall de betere deal, omdat hij krachtiger en goedkoper is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.