Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft koopt Internet of Things-platform Solair

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2016, 9:59 CategorieThuisnetwerk

Microsoft heeft bekendgemaakt Solair te hebben gekocht: een Internet of Things-platform dat software aanbiedt voor andere bedrijven. Met die software kunnen andere bedrijven hun aan het internet gekoppelde apparaten met elkaar verbinden.

Microsoft koopt Solair

Microsoft maakt bekend Solair te hebben overgenomen. Solair is een softwarebedrijf dat andere bedrijven in staat stelt apparaten aan het internet te koppelen dankzij zijn software. Deze software kan in de cloud, maar ook op de eigen infrastructuur van Solair draaien. Ook biedt deze fabrikant een hardwareoplossing aan waar andere bedrijven mee uit de voeten kunnen, die kan dienen als interface tussen de apparaten en de cloud. Solair wordt nu onderdeel van de uitgebreide Azure Internet of Things Suite van het bedrijf uit Redmond.

Microsoft Azure IoT-partner director Sam George schrijft het volgende op de Azure-blog.

Solair’s IoT customization and deployment solutions, built on Microsoft’s Azure cloud platform, are engineered to help businesses in any industry utilize IoT to run more efficiently and profitably. For example, Solair has brought the power of IoT to the Rancilio Group’s full line of espresso machines, allowing the Italian manufacturer to remotely monitor machines, resulting in greater efficiency across the supply chain. Using the power of cloud-based data and analytics, Solair has helped the Rancilio Group reduce costs and increase revenue.

Ondertussen begint er een strijd op het gebied van Internet of Things, aangezien ook andere (bekende) fabrikanten en producenten werken aan een eigen platform. Amazon, Oracle en bijvoorbeeld Samsung werken hard aan soft- en hardware op dit moment.

Solair-ceo Tom Davis zegt er het volgende over.

The Solair team and I look forward to being a part of Microsoft and a very strong Azure IoT team. It’s an opportunity that will allow us to bring the power of IoT to new and unique customer scenarios.

Solair werd in 2011 opgericht in Italië.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.