Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft wil een Google Assistant-rivaal gaan ontwikkelen

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2016, 9:26 CategorieSoftware en apps

Microsoft wil zich ook gaan richten op een bot die kan reageren op menselijke spraak. Deze assistent moet gaan concurreren met Google Assistant, die de zoekmachinegigant eerder deze week heeft aangekondigd tijdens Google I/O. Google Assistant werkt met Google Home.

Microsoft werkt aan eigen virtuele assistent

Bots waar je gesprekken mee kunt voeren zijn programma’s die complexe zinnen kunnen begrijpen en zelfs taken kunnen uitvoeren. In de films Iron Man en Her zie je daar mooie voorbeelden van – maar die dingen worden dus langzaamaan werkelijkheid. Niet alleen Google werkt aan een eigen variant, ook de mensen die verantwoordelijk waren voor Siri werken aan een bot genaamd Viv. Microsoft kan dus niet achterblijven en werkt ondertussen achter de schermen aan zijn eigen variant, die voorlopig Bing Concierge Bot wordt genoemd.

De Bing Concierge Bot zal in staat zijn te reageren via Skype, WhatsApp, Telegram, Messenger en sms. Op de website van Microsoft staat de volgende vacature te lezen.

The agent does what a human assistant would do: it runs errands on behalf of the user, by automatically completing tasks for the user. The users talk to the agent in natural language, and the agent responds in natural language to collect all the information; once ready, it automatically performs the task for the user by connecting to service providers.

For example, the user might ask ‘make me a reservation at an Italian place tonight’, and the agent will respond with ‘for how many people?’; after several such back-and-forth turns it will confirm and book the restaurant that the user picked.

Het is nog de vraag of de bot een centrale hub wordt of een stand-alone applicatie. Microsoft heeft al veel werk verricht op het gebied van bots. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf het Bot Framework aan, waar andere ontwikkelaars zelf eigen, slimme bots kunnen maken en integreren. Dit framework biedt nu ook al ondersteuning aan voor Skype, de eigen berichten- en beldienst van het bedrijf uit Redmond.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.