Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest komt met open source implementatie van netwerkprotocol Thread

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2016, 9:47 CategorieAlgemeen

Nest heeft vandaag OpenThread gelanceerd, een open source implementatie van het netwerkprotocol Thread. Met OpenThread stelt Nest de in zijn producten toegepaste technologie op ruimere schaal beschikbaar, waardoor de ontwikkeling van producten voor het smart home kan worden versneld. Wanneer meer leveranciers van elektronische componenten overgaan op Thread, kunnen fabrikanten kiezen voor een beproefde netwerktechnologie in plaats van hun eigen technologie te moeten ontwikkelen. De consument krijgt dan de keuze uit een steeds groter aanbod van veilige, betrouwbare en onderling verbonden producten.

“Met Thread wordt het mogelijk om apparaten eenvoudig, veilig en betrouwbaar te verbinden met elkaar en de cloud”, aldus Greg Hu, hoofd Nest Platform en Works with Nest. “Thread is een IPv6-netwerkprotocol op basis van open standaarden. Dit betekent dat miljoenen beschikbare en op 802.15.4-gebaseerde draadloze apparaten er met een simpele software-update gebruik van kunnen maken. Dankzij OpenThread zal de toepassing van Thread in deze apparaten aanmerkelijk versnellen. Hiermee positioneert het Thread netwerkprotocol zich als één van de belangrijkste standaarden voor verbonden producten in het huis.”

Samen met Nest leveren ook ARM, Atmel, Dialog Semiconductor, Qualcomm Technologies en Texas Instruments Incorporated een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van OpenThread. Bovendien kan OpenThread draaien op met Thread-compatibele radio’s en de bijbehorende development kits van leveranciers als NXP en Silicon Labs. Thread is speciaal ontworpen om producten in en om het huis te verbinden via draadloze netwerken met laag vermogen. Bestaande populaire applicatieprotocollen en IoT-platforms zoals Nest Weave en ZigBee kunnen op Thread-netwerken draaien om interoperabele, end-to-end-connectiviteit te leveren.

De eerste versie van OpenThread wordt door Nest gedistribueerd op GitHub. OpenThread-gebruikers kunnen voorstellen indienen voor veranderingen aan de code stack, en de voorsteleisen zijn op GitHub te vinden. Het is ook mogelijk om voorbeeldcode te gebruiken, problemen te melden op GitHub, en ondersteuning te krijgen bij Stack Overflow en op het discussieforum van Nest. Deelnemers aan Google I/O kunnen van 18 tot 20 mei een demo van OpenThread bekijken in de Nest Sandbox.


€ 204,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 237,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 240,51

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 149,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 149,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 159,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 119,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 124,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 124,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.