Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Philips Hue White Ambiance lampen nu te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2016, 10:40 CategorieVerlichting

Vanaf vandaag is de Philips Hue White Ambiance in Nederland verkrijgbaar. Met deze lamp kun je op natuurlijke wijze wakker worden, maar ook rustiger in slaap vallen waardoor je jezelf overdag energieker en ’s avonds meer ontspannen zou moeten voelen.

Philips Hue White Ambiance is ontworpen met het oog op de dagelijkse routines, en komt tot leven met de nieuwe ‘Routines’-functie in de nieuwe Philips Hue-app. De ‘Wake up’-routine simuleert het opkomen van de zon: de lamp wordt langzaam steeds feller, zodat je ‘s ochtends op natuurlijke wijze op tijd wakker wordt. De ‘Go to sleep’-routine bootst dan weer de zonsondergang na: het licht wordt geleidelijk gedimd totdat het uit is, zodat je lichaam zich op slaap kan instellen. Voor mensen met jonge kinderen die midden in de nacht op moeten staan, is er ‘Nightlight’: een nieuw lichtmenu met een laag lichtniveau dat je zo min mogelijk blootstelt aan blauw licht, zodat je slaappatroon zo min mogelijk wordt verstoord.

Met Philips Hue White Ambiance kun je ook witlicht-effecten creëren die impact op het hele huis hebben. Wanneer je beschikt over een open woonkamer en keuken, kunt je de lampen gebruiken om de ruimtes subtiel van elkaar te scheiden – kies bijvoorbeeld voor helder wit licht in de keuken en voor warm licht in de woonkamer. Pas de sfeer in de hal direct aan door een subtiele verandering van de lichttint: van praktisch licht wanneer je thuiskomt tot uitnodigend licht wanneer er gasten arriveren.

Philips Hue White Ambiance

De Philips Hue White Ambiance-starterset bestaat uit twee Philips Hue White Ambiance-lampen (800 lumen bij 4.000 k), een Bridge die geschikt is voor Apple HomeKit, en een Philips Hue-dimschakelaar. Dat betekent dat je al je Philips Hue-lampen kunt bedienen via de Philips Hue-app op uwjesmartphone, tablet of wearable, ook via SIRI-stembediening. Verder kan iedereen gebruikmaken van de verplaatsbare Philips Hue-dimschakelaar om de lampen aan en uit te zetten, te dimmen of op een van de lichtmenu’s of vijf voorkeursinstellingen te programmeren.

De Philips Hue White Ambiance-starterset kost 139,95 euro; een afzonderlijke Philips Hue White Ambiance-lamp kost 34,95 euro.

Lees ook onze uitgebreide Philips Hue review.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.